Strona grupy skanlacyjnej Hayate
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

-|-Strona główna grupy Hayate-|-

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Hayate Translator's Pal
Autor Wiadomość
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 10 Luty 2016, 19:26   Hayate Translator's Pal

Kolejny wyczyn mojego kodowania, tym razem w c#! I tym razem bardziej pożyteczny :) .

Edit: może jeszcze mały wstęp - w polu wyboru trzeba wpisać adres rozdziału z naszej hayatowskiej galerii.

HTP.zip
Pobierz Plik ściągnięto 97 raz(y) 31,9 KB

_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
Ostatnio zmieniony przez Eni 10 Luty 2016, 19:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 17:09   

Widzę, że było aż 7 pobrań - ktoś odpalił to, ma jakieś komentarze, chce obrzucić autora inwektywami? :)
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Grabki z kazuya
Hayate Team
Minmei


Dołączył: 06 Sie 2006
Wysłany: 6 Marzec 2016, 17:30   

Dwie uwagi:
- pole tekstowe (i inne kontrolki) powinny być umieszczone po prawej (albo jeszcze lepiej możliwość ustawienia gdzie ma być) aby zostawić całą wysokość po lewej na obrazek, najlepiej jakby można regulować szerokość pola tekstowego
- obrazek powinien automatycznie skalować się tak aby był widoczny w całości (ewentualnie opcja jak ma się zachowywać)
_________________
周泰 幼平 / Shūtai Yōhei
 
 
Sitko z Alexandrus888
Hayate Team
Bóendny KóDz'er


Wiek: 26
Dołączył: 13 Sie 2012
Wysłany: 6 Marzec 2016, 17:31   

Ja odpaliłem, ale okazało się, że trzeba ręcznie wpisać ścieżkę dostępu do skanu, a nie chciało mi się jej szukać. Teraz dopiero wpisałem i dostałem błędem w twarz :P
_________________
"Błędy lekarzy i architektów przykrywa się zielenią."
Mój WykładowcaTAJNY PRZEKAZ PERMANENTNY No.1 Gratulacje, Gość! Spam Cię potrzebuje! Czy dołączysz do szeregów Tajnych Spamerów!?
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 18:59   

@kazuya:
- na początku tak zrobiłem, ale biorąc pod uwagę, że najczęściej tłumacząc mam ekran podzielony wertykalnie na programik i przeglądarkę, to było bardzo niewygodne. Jednak faktycznie, dobrze będzie wprowadzić taką opcję, razem z regulacją szerokości pól.
- to też dobra uwaga, muszę jeszcze dorzucić równanie obrazka do lewego górnego rogu przy przerzucaniu strony, bo teraz to jest trochę wkurzające.

@Alex:
Hahaha, ty coś nie lubisz się z żadnymi programami, nic ci nie działa :P . Jaki to link?
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Sitko z Alexandrus888
Hayate Team
Bóendny KóDz'er


Wiek: 26
Dołączył: 13 Sie 2012
Wysłany: 6 Marzec 2016, 19:14   

Chodzi ci o to co wyskakuje?
Cytat:
Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

************** Tekst wyjątku **************
System.Net.WebException: Nie można odnaleźć pliku 'C:\Users\A.Lakutowicz\Documents\Hayate\RAW\Helen_Esp_vol01.zip&page=1'. ---> System.Net.WebException: Nie można odnaleźć pliku 'C:\Users\A.Lakutowicz\Documents\Hayate\RAW\Helen_Esp_vol01.zip&page=1'. ---> System.IO.FileNotFoundException: Nie można odnaleźć pliku 'C:\Users\A.Lakutowicz\Documents\Hayate\RAW\Helen_Esp_vol01.zip&page=1'.
w System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
w System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)
w System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, String msgPath, Boolean bFromProxy)
w System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, Boolean useAsync)
w System.Net.FileWebStream..ctor(FileWebRequest request, String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare sharing, Int32 length, Boolean async)
w System.Net.FileWebResponse..ctor(FileWebRequest request, Uri uri, FileAccess access, Boolean asyncHint)
--- Koniec śladu stosu wyjątków wewnętrznych ---
w System.Net.FileWebResponse..ctor(FileWebRequest request, Uri uri, FileAccess access, Boolean asyncHint)
w System.Net.FileWebRequest.GetResponseCallback(Object state)
--- Koniec śladu stosu wyjątków wewnętrznych ---
w System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request)
w System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address)
w System.Net.WebClient.DownloadString(String address)
w HayateTranslationApp.MainForm.loadImgAddress()
w HayateTranslationApp.MainForm.getScanLink()
w HayateTranslationApp.MainForm.pageInsertButton_Click(Object sender, EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34209 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
HayateTranslationApp
Wersja zestawu: 1.0.0.0
Wersja Win32: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/A.Lakutowicz/Desktop/HTP.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34250 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34209 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34239 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34209 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34230 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
mscorlib.resources
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.18010 built by: FX45RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/mscorlib.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/mscorlib.resources.dll
----------------------------------------
System.resources
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34209 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.resources.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.0.30319.34209 built by: FX452RTMGDR
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------

************** Debugowanie w trybie JIT **************
Aby włączyć debugowanie w trybie just in time (JIT), plik .config tej
aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
debugowaniem.

Na przykład:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.
Mówi ci to coś? ^^
_________________
"Błędy lekarzy i architektów przykrywa się zielenią."
Mój WykładowcaTAJNY PRZEKAZ PERMANENTNY No.1 Gratulacje, Gość! Spam Cię potrzebuje! Czy dołączysz do szeregów Tajnych Spamerów!?
 
 
Grabki z kazuya
Hayate Team
Minmei


Dołączył: 06 Sie 2006
Wysłany: 6 Marzec 2016, 19:21   

Bo powinieneś podać linka do naszego wewnętrznego readera (z wersją angielską albo rawem, przykładowego tu nie podam, bo to tylko do wewnętrznych spraw grupy), a nie ścieżkę do zipa (w sumie obsługa lokalnych plików by się też przydała).
_________________
周泰 幼平 / Shūtai Yōhei
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 19:22   

Chodziło mi o link, jaki podajesz, ale teraz też widzę w czym problem. Musisz wejść do naszej hayateńskiej galerii przeglądarką, wybrać rozdział jaki chcesz i skopiować jego adres do programu. Niestety nie napisałem instrukcji obsługi, bo jestem leniem. To też wypadałoby poprawić.

Jako że Fuukę często biorę z zewnętrznej strony, to i ją dodałem do apki, więc np. link do najnowszego rozdziału wygląda tak: http://mangasee.co/manga/...&index=1&page=1
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
Ostatnio zmieniony przez Eni 6 Marzec 2016, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sitko z Alexandrus888
Hayate Team
Bóendny KóDz'er


Wiek: 26
Dołączył: 13 Sie 2012
Wysłany: 6 Marzec 2016, 19:24   

Aaa, teraz to ma sens. No przydałaby się instrukcja, bo ja nie umiałbym działać online i nie przyszłoby mi to do głowy :P
_________________
"Błędy lekarzy i architektów przykrywa się zielenią."
Mój WykładowcaTAJNY PRZEKAZ PERMANENTNY No.1 Gratulacje, Gość! Spam Cię potrzebuje! Czy dołączysz do szeregów Tajnych Spamerów!?
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 6 Marzec 2016, 19:45   

No to ja też się wypowiem :>

- tak jak Kazuya uważam, że pole tekstowe powinno być z boku, albo było ustawialne
- bardzo by się przydała obsługa lokalnych plików, zważywszy na to, że są osoby, które tłumaczą offline (albo po prostu internet im pada :v)
- jak obracam scrollem w dół, to obraz przesuwa się w górę i na odwrót XD

Pomysły na przyszłość:
- sprzężenie z jakimś prostym słownikiem angielskiego
- tabelki z hiraganą i katakaną otwierane w nowym, mmniejszym oknie
- coś w stylu bazy sfx-ów - rozszyfrowałeś jakiś sfx, wpisujesz do bazy znaki, romaji i tłumaczenie i jak następny raz na niego trafisz, nie musisz sobie przypominać co to było, ani przeszukiwać netu od nowa, tylko szukasz w bazie :D

Miałam jeszcze jakiś pomysł, ale zapomniałam jaki XD
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
 
 
Sitko z Hipek
Hayate Team


Wiek: 25
Dołączył: 07 Lip 2009
Skąd: Elbląg
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:01   

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.Net.WebException: The remote server returned an error: (400) Bad Request.
at System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request)
at System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address)
at System.Net.WebClient.DownloadString(String address)
at HayateTranslationApp.MainForm.loadImgAddress()
at HayateTranslationApp.MainForm.getScanLink()
at HayateTranslationApp.MainForm.pageInsertButton_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
HayateTranslationApp
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/Hubert/Desktop/Hayate/HTP.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Core
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:01   

Jerza napisał/a:
- jak obracam scrollem w dół, to obraz przesuwa się w górę i na odwrót XD

No, obraz przesuwa się zgodnie z kierunkiem scrollowania. A że jest nieintuicyjnie, to nie zauważyłem, bo gardzę myszą i używam skrótów klawiszowych :)

Jerza napisał/a:
- sprzężenie z jakimś prostym słownikiem angielskiego

Też o tym myślałem, odłożone "na potem" ;P.

Jerza napisał/a:
- tabelki z hiraganą i katakaną otwierane w nowym, mmniejszym oknie

Krzaki to czarna magia, nie ogarniam :D

Jerza napisał/a:
- coś w stylu bazy sfx-ów - rozszyfrowałeś jakiś sfx, wpisujesz do bazy znaki, romaji i tłumaczenie i jak następny raz na niego trafisz, nie musisz sobie przypominać co to było, ani przeszukiwać netu od nowa, tylko szukasz w bazie :D

O, fajne :D . O tym nie pomyślałem, a w cholerę przydatne.

Mój plik tekstowy z planowanymi poprawkami/ulepszeniami pęcznieje ^_^' . Tylko macie mi tu z tego korzystać!!!oneone
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:03   

Hipek, podasz linka do rozdziału na PW?
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Sitko z Hipek
Hayate Team


Wiek: 25
Dołączył: 07 Lip 2009
Skąd: Elbląg
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:05   

http://readms.com/r/one_piece/818/3273/1
Nie trzeba pw
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:10   

A, to rozwiązanie jest proste: program działa tylko z dwoma serwisami - hayate i mangasee. Program patrzy na plik html i stamtąd wyciąga dane, a że html służy do prezentacji, a nie opisu logiki, więc z każdej strony zupełnie inaczej wydłubuje poszukiwane informacje. W kolejnej wersji mogę dodać jeszcze inne strony.
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:13   

Eni napisał/a:
No, obraz przesuwa się zgodnie z kierunkiem scrollowania.

Kierunek dobry, tylko zwrot nie ten :v

Eni napisał/a:
Krzaki to czarna magia, nie ogarniam :D
Chodzi mi o taką zwykłą ściągawkę jak się czyta poszczególne znaki (choć się bardzo staram, to za Chiny ich zapamiętać nie mogę XD), tak jak np. tu http://i.imgur.com/1QkJv.jpg
Fajnie by było mieć wszystko w jednym miejscu w czasie tłumaczenia :D
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:18   

Aaa, takie coś. Nawet mam pomysł jak to łatwo i szybko zaimplementować. Ale przydają się?
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:27   

Nie wiem jak innym - mi na pewno :v
Dorzuć jeszcze katakanę http://2.bp.blogspot.com/...00/katakana.png i będzie miodzio :D
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 20:51   

Nowa wersja jeszcze w tym roku! ;D

Btw, można zmienić tytuł tematu? Trochę nie zgadza się już z tematem. :P
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Grabki z aqvario
Hayate Team
Jego mackowatość


Wiek: 43
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Z innego wymiaru
Wysłany: 6 Marzec 2016, 21:04   

Raczej podzielić i wydzielić do innego tematu. Nie ma potrzeby do wewnętrznego, ale trzeba w pierwszym poście zaznaczyć z czym działa.
_________________
Cross: Bez okularów czuję się jakby oczy mi zabrano. xP
Willfred: Bo za bardzo na nich polegasz. Zamknij oczy i zacznij macać xDD
Aqvario: Witajcie w świecie tentacles! :D


Do mangi nie można podchodzić jak do kochanki - nie można się pieprzyć z każdą stroną!


 
 
Sitko z rad:
Hayate Team


Wiek: 29
Dołączył: 25 Wrz 2008
Skąd: Poznań
Wysłany: 6 Marzec 2016, 21:04   

Można. Jaki byś chciał? :>

Edit: HTP to skrót od? Hayate translator p... ? Program?
_________________
Laureat nagrody Złotej Łopaty za odkopywanie zapomnianych tematów, ufundowanej przez Lilkę
Ostatnio zmieniony przez rad: 6 Marzec 2016, 21:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 21:09   

Skrót od Hayate Translator's Pal, pierwsze co mi przyszło do głowy.

Jak podzielić, to nazwa apki w tytule, a jeśli tylko zmienić go, to coś w stylu "Eni programuje", czy "Niesamowite imaginarium doktora Eniego" :P . Zaskocz mnie!
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Marzec 2016, 22:00   

Dziękować, rad:! :)

////Spoko, wystarczy napisać i się zrobi ^^ //rad:
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
  
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 13 Marzec 2016, 21:44   

Ciąg dalszy skarg i zażaleń:

- kiedy maksymalizuję okienko przyciskiem, zawartość się nie dopasowuje, ale jak powiększam okienko ręcznie, to już się dopasowuje
- skróty są nieintuicyjne - np. przełączanie stron, albo przesuwanie obrazka mogłoby się odbywać za pomocą strzałek
- przydałyby się suwaki do przewijania obrazka
- jak mam kursor w polu tekstowym, to nie mogę scrollować obrazka i nie mogę na niego odkliknąć, bo wtedy przełącza się na następną stronę, więc muszę odkliknąć albo na mniejsze pole, albo przełączyć się tabem (ja wiem, że są skróty do przesuwania strony, ale przyciski są w takim miejscu, że wygodniej złapać myszkę, niż szukać rzadko używanych klawiszy :<)
- zoom in i zoom out, to odpowiednio powiększanie i zmniejszanie, a w programie jest odwrotnie :v
- page up przesuwa obraz w górę, a powinien przesuwać w górę widok :P page down to samo, przesuwa w dół obraz, a nie widok

To tyle na tę chwilę, niech kod będzie z Tobą :v
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
Ostatnio zmieniony przez Jerza 13 Marzec 2016, 22:21, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13 Marzec 2016, 22:19   

Z tymi skrótami to trafiłaś w dziesiątkę, bo sam za każdym razem muszę sprawdzać co do czego służy :P . Z tym zoom in i zoom out to aż wstyd, że taka gafa mi wyszła.

Jak dobrze mieć oddanego beta-testera :D .
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 13 Marzec 2016, 22:22   

Jestem do usług :>

Możesz mnie dopisać do creditsów jako testera XD
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13 Marzec 2016, 22:23   

Proszę bardzo. Tylko nie licz na tantiemy!! ;D
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 13 Marzec 2016, 22:28   

Najpierw musiałbyś mieć z tego jakiś zysk :v
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13 Marzec 2016, 23:07   

A nie będzie? :< Nie o takie hayate nic nie robiłem!
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 13 Marzec 2016, 23:30   

Żeby był zysk, to masz kilka rzeczy do wyboru:

a) Nie udostępniaj za darmo, albo dodaj opcję "wspomóż twórcę"
b) Udostępniaj za darmo, ale dodaj mikropłatności, np. "dziennie możesz przetłumaczyć 30 stron, dodatkowa strona kosztuje złotówkę, ale możesz kupić paczkę - 100 stron za jedynie 99zł!"
c) Udostępniaj w formie demo albo trial - w pierwszym wypadku zrób większość funkcji, ale np. zapisywanie txt jest możliwe tylko w pełnej wersji, a drugim przypadku są wszystkie opcje, ale program działa tylko 30 dni
d) Darmowa wersja jest pełna, ale ma mnóstwo reklam i ciągle proponuje kupno pełniaka

Osobiście proponuję Ci tę opcję:
e) Udostępniaj na licencji Beerware
Cytat:
As long as you retain this notice you can do whatever you want with this stuff. If we meet some day, and you think this stuff is worth it, you can buy me a beer in return

f)Zapłać testerowi, to zajmie się płatną dystrybucją
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13 Marzec 2016, 23:50   

Ok, to mogę zapłacić ci w naturze. Wolisz ziemniaki irga, irys, czy może impala?
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Wiaderko z Jerza
Hayate Team


Wiek: 24
Dołączyła: 01 Wrz 2014
Skąd: nocą tupta jeż?
Wysłany: 13 Marzec 2016, 23:52   

Ok! Szykuj się na żniwa i wykopki :v
_________________
Apetyt rośnie w miarę Jerzenia~
 
 
Grabki z Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum


Wiek: 30
Dołączył: 06 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Maj 2016, 15:17   

Na razie nie udalo mi sie uruchomic, ale mozesz powiedziec do czego to sluzy?
_________________
Jestem głodny :(, Gość nakarm mnie... onegai.
 
 
Sitko z Hipek
Hayate Team


Wiek: 25
Dołączył: 07 Lip 2009
Skąd: Elbląg
Wysłany: 15 Maj 2016, 15:21   

Pozwala na czytanie zawartości czytników online bez wchodzenia na stronę. Ma też wbudowany edytor tekstowy, który zapewnia komfort i wygodę przy tłumaczeniu. :)

Zamierzasz jeszcze troszkę poprawić to cudo?
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15 Maj 2016, 15:27   

Hipek pięknie odpowiedział :)

I tak, zamierzam, zwłaszcza wprowadzę poprawki i ulepszenia proponowane przez Kazuyę oraz Jerzę. Ale że to oszacowałem jako bardziej pracochłonny projekt, więc znalazł się w zakładce "na potem", gdy już odzyskam więcej wolnego czasu.
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Grabki z Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum


Wiek: 30
Dołączył: 06 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Maj 2016, 15:31   

A moze brac pliki z dysku?
_________________
Jestem głodny :(, Gość nakarm mnie... onegai.
 
 
Sitko z Hipek
Hayate Team


Wiek: 25
Dołączył: 07 Lip 2009
Skąd: Elbląg
Wysłany: 15 Maj 2016, 15:36   

To poprosiłbym o dodanie kilku czytników online i żeby zwracało błąd, a nie crashowało apkę, jeśli nie uda się rozpoznać czytnika. :)

http://mangafox.me/
http://www.mangastream.to/
http://bato.to/ - z tym, że tutaj wymagane jest logowanie, aby czytać część mang, które są zlicencjonowane. ;x
http://g.e-hentai.org/ i odpowiednio sprawdzało http://exhentai.org/ jeśli nie ma na G.
http://www.tsumino.com/
https://hitomi.la/
http://hentai2read.com/
http://www.hbrowse.com/
http://www.guromanga.com/
Ostatnio zmieniony przez Hipek 15 Maj 2016, 15:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15 Maj 2016, 15:36   

Nie, tylko z hayateńskiej galerii oraz z serwisu mangasee.

Okej, nowa wersja apki pewnie gdzieś na święta :P (chyba, że praca w wakacje mnie nie pochłonie do reszty).
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
Ostatnio zmieniony przez Eni 15 Maj 2016, 15:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Grabki z Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum


Wiek: 30
Dołączył: 06 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Maj 2016, 15:37   

Hmm, mozesz dodac obsluge plikow z dysku? W sumie mozna zawsze wrzucic na serwer hayate, ale jednak wygodniej by bylo z dysku (jak np. nie ma neta).
_________________
Jestem głodny :(, Gość nakarm mnie... onegai.
 
 
Sitko z Hipek
Hayate Team


Wiek: 25
Dołączył: 07 Lip 2009
Skąd: Elbląg
Wysłany: 12 Październik 2016, 13:34   

Przewidywana jest wersja na androida?
 
 
Łopatka z Eni
Hayate Team


Dołączyła: 28 Sty 2015
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12 Październik 2016, 21:53   

Hmm, musiałbym pewnie przerobić kod na jawę, do robienia w .necie na androidzie chyba trzeba dokupić licencję od xamarina. No i sam nie posiadam nic androidowego, nie miałbym jak testować. Pomyślę, choć i tak na razie zawiesiłem ten projekt, lepiej czas wolny przeznaczę na nadrabianie tłumaczeń.

Ale pomysły dalej zbieram.
_________________
"Wiedza to sygnały odfiltrowane dolnopasmowo."
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 18