Przesunięty przez: aqvario 22 Czerwiec 2013, 19:36 |
Reno, rimejki, DreamLand, fajerwerki! - piątek - 8 marca 2013 |
Autor |
Wiadomość |
serduszko Devu
Hell Dash

|
Wysłany: 8 Marzec 2013, 22:42 Reno, rimejki, DreamLand, fajerwerki! - piątek - 8 marca 201
|
|
|
Witajcie, czytelnicy! Zapewne (nie)cieszycie się, że aktualkę pisze ta sama osoba, która pisała tekst o Dniu Dziewic, ale nie martwcie się, dziś poruszam temat bardzo przyjemny. Dzisiejsze wiadomości w szczególności ucieszą fanów „DreamLandu”, gdyż, jak część z was wie (albo i nie), autor postanowił jeszcze raz narysować początkowe tomy komiksu, lecz z poprawionymi rysunkami. Pierwszy odnowiony tom miał swoją premierę razem z 12 tomem przygód Podróżników, czyli 6 marca 2013 roku! Jego okładka (oraz okładka oryginalnego tomu oznaczonego numerkiem 1) prezentuje się w ten oto sposób:
Prawda, że bardzo przyjemnie się na nią patrzy? Mnie osobiście ta okładka jeszcze bardziej zachęciła do kupna „DreamLandu” i zamierzam kupić tomiki francuskie (skoro raczej po polsku nie będzie...), gdy tylko Reno Lemaire odnowi pozostałe tomiki z ubogą kreską i zostaną one wydane. A czy was taka ładna okładka oraz bajeczne nowe rysunki (do obejrzenia na oficjalnym Facebooku serii, czyli „Reno Dreamland”) nie zachęciły do kupna wersji francuskiej lub do spamienia polskim wydawnictwom z propozycją wydania tego komiksu?! Na koniec tej jakże krótkiej aktualki (Aqvario pewnie nie będzie zadowolony XD) mam apel do wszystkich Dreamlandomaniaków: spamujmy polskim wydawnictwom komiksowym (prócz Yumegari… BŁAGAM, tylko nie im!) z prośbą o wydanie „DreamLanda”, by móc kupić polskie tomiki swojego ulubionego komiksu, a jeśli nic z tego nie wyjdzie, kupujcie tomiki francuskie! Wspomagajmy autora naszego ulubionego komiksu!
A teraz, skoro część z ogłoszeniami parafialnymi mamy już za sobą, pora na rozdziały, jakie w tym tygodniu dla was przygotowaliśmy (niestety nie ma tu „DreamLanda”, ale pewnie niedługo pojawią się kolejne rozdziały):
|
Ostatnio zmieniony przez aqvario 8 Marzec 2013, 23:32, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
kotek Ragi
Nie Rag tylko Ragi;)

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 01:05
|
|
|
SPAMOWANIE WYDAWNICTWOM?!!! SIĘ ROBI SZEFIE "TY POKAZUJ ,A JA WALE" jak to mówiła pewna osoba w pewnej grze ^^ daj namiary to wspomogę twoja szlachetną sprawę ^^
okładka fajna, ale nie przesadzam z zachwytem bo właśnie dlatego polubiłem dremlanda , za jego luźną kreskę i jeszcze bardziej luźną fabułę ^^ |
_________________ Tak wela szuka jedzenia :D
 |
|
|
|
serduszko Devu
Hell Dash

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 01:37
|
|
|
Do każdego wydawnictwa znajdziesz maila w zakładce "kontakt" na jego stronie :P |
|
Aqwet
Gość

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 11:25
|
|
|
Co jest nie tak z Yumeragi? |
|
|
|
serduszko Devu
Hell Dash

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 11:44
|
|
|
Aqwet napisał/a: | Co jest nie tak z Yumeragi? |
Poza tym, że w każdym komiksie od nich (prócz "Grimnis") błąd na błędzie błędem pogania, a tłumaczenia rodem z podstawówki, to wszystko ok XD |
|
Aratar
Valar

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 15:07
|
|
|
Devu napisał/a: | Aqwet napisał/a: | Co jest nie tak z Yumeragi? |
Poza tym, że w każdym komiksie od nich (prócz "Grimnis") błąd na błędzie błędem pogania, a tłumaczenia rodem z podstawówki, to wszystko ok XD |
Zgadzam się z Devu, dlatego wręcz się boję co oni zrobią z The Breakerem. Cieszy mnie to, że przynajmniej stosują odpowiednią terminologię: "komiksy niezależnych autorów" a nie "polskie mangi".
Co ciekawe w swoim opisie mają napisane, że będą się też zajmować light nowelami z jednej strony fajnie(nie będę musiał tłumaczyć :P), ale się zastanawiam czy by się to przyjęło. Nie wiem jak JPF, ale w Waneko był już poruszany ten temat i skończyło się na tym, że nie będą się bawić w tłumaczenia LN, gdyż byłoby niewielu odbiorców(przecież w Polsce, prawie nikt nie czyta książek) |
_________________ Laureat nagrody "Złotej łyżeczki honorowego nabywcy"
 |
|
|
|
słońce Smoq
Hayate Team Bziuuuuuuum

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 16:37
|
|
|
Czemu wydaje mi sie ze to jakis nowy one piece ;P? |
_________________ Jestem głodny :(, Gość nakarm mnie... onegai.
 |
|
|
|
serduszko Devu
Hell Dash

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 17:10
|
|
|
Smoq napisał/a: | Czemu wydaje mi sie ze to jakis nowy one piece ;P? | Pewnie dlatego, że autor jest fanem OP XD |
|
kotek Ragi
Nie Rag tylko Ragi;)

|
Wysłany: 9 Marzec 2013, 23:00
|
|
|
zdecydowanie lepsze od OP ^^ OP to powoli robi sie DB , za dużo koksów |
_________________ Tak wela szuka jedzenia :D
 |
|
|
|
Elemenar
Gość

|
Wysłany: 13 Marzec 2013, 21:09
|
|
|
[quote="Aratar"] Devu napisał/a: | Aqwet napisał/a: | Co jest nie tak z Yumeragi? |
(przecież w Polsce, prawie nikt nie czyta książek) |
Ja znam parę osób które czytają książki, ale niestety w internecie, bo w rl znam tylko parę osób z rodziny (30+ wiek). Swoją drogą lubię Fantasy, co bardzo zgrywa się z mangą :D
PS: zna ktoś fajną mangę gdzie jest magia, magowie itp ??? |
|
|
|
serduszko Devu
Hell Dash

|
Wysłany: 13 Marzec 2013, 22:10
|
|
|
Elemenar, to oszczerstwa i pomówienia! Nic takiego nie pisałem!
A co do mangi: Fairy Tail. |
|
kotek Alexandrus888
Bóendny KóDz'er

|
Wysłany: 13 Marzec 2013, 22:34
|
|
|
Devu napisał/a: | Elemenar, to oszczerstwa i pomówienia! Nic takiego nie pisałem! |
Mamy przykład niedokładnego użycia narzędzi cytowania: miał być cytat od Aratara, który cytował ciebie, ale twoja wypowiedź została skasowana (zresztą tekst Aratara też został mocno obcięty, co w moim odczuciu zmienia wydźwięk przytoczonego zdana) |
|
|
|
słońce Lilka
Hayate Team Kapłanka Aqvario

|
Wysłany: 13 Marzec 2013, 22:43
|
|
|
Elemenar napisał/a: | PS: zna ktoś fajną mangę gdzie jest magia, magowie itp |
Mahou Sensei Negima, Zero no Tsukaima, Fate/Stay Night... :) |
|
serduszko Cross
Ufok

|
Wysłany: 13 Marzec 2013, 22:49
|
|
|
Fairy Tail! Najlepszy shounen na chodzie! ;) |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|